Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΥΓΕΙΑ-Πώς και γιατί πρέπει να καθαρίζονται τα ακουστικά-ψείρες

Μπορει να προκαλέσουν ακόμα και λοιμώξεις στο αυτί
Είναι πιθανόν να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά ψείρες όλη την ημέρα – κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων, στη δουλειά αλλά και στις τηλεφωνικές σας επικοινωνίες.
Όμως μπορεί να μην έχετε σκεφτεί ότι ενώ τα βάζετε και τα βγάζετε από την τσάντα σας, το πιθανότερο είναι να μην είναι καθαρά. Όπως καταλαβαίνετε από τον πρόλογο τα ακουστικά μπορούν να μεταδώσουν βακτήρια από άτομο σε... άτομο – αν τα χρησιμοποιείτε με κάποιον από κοινού, και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και λοιμώξεις στο αυτί. Σαφώς και πρέπει να διατηρούνται καθαρά, αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος;
Προφανώς και δεν μπορείτε να πετάξετε έτσι απλά τα ακουστικά σας στο πλυντήριο πιάτων για να καθαριστούν. Κατόπιν έρευνας, βρήκαμε μερικές προτάσεις για το πώς να καθαρίσετε σωστά τα ακουστικά σας.
Χρησιμοποιείστε ένα απαλό καθαριστικό όπως είναι το σαπούνι με το ζεστό νερό. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι εξεζητημένο, μπορεί να είναι και ένα μείγμα από απορρυπαντικό πιάτων και νερό.
Χρησιμοποιείστε ένα απαλό ύφασμα και μια πολύ μικρή ποσότητα του μείγματος. Το υπερβολικό σαπούνι μπορεί να αφήσει υπόλειμμά στα ακουστικά ενώ η υπερβολική ποσότητα νερού απαγορεύεται για ευνόητους λόγους.
Αν υπάρχει πολλή βρωμιά ή σκόνη στο μεταλλικό μέρος του ακουστικού σας, προσπαθήστε να το βουρτσίσετε με μια στεγνή οδοντόβουρτσα για να φύγει η σκόνη.
Μερικά ακουστικά, όπως τα ακουστικά της Apple συνοδεύονται με αφαιρούμενα καλύμματα σιλικόνης (τα οποία και αντικαθίστανται), οπότε αφαιρέσετε τα και καθαρίστε τα ξεχωριστά.
Ποτέ μην τα βυθίζετε σε νερό. Θα κάνετε ζημιά στην καλωδίωση. Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να τα καθαρίζετε μόνο όταν δεν είναι συνδεδεμένα στο iPod σας ή σε κάποια άλλη συσκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου